Wednesday, January 16, 2013

January @ home

  Obožavam januar, jer nakon histeričnog decembra gde svi nešto jure, kupuju i završavaju gomilu obaveza koje su odlagali do poslednjeg dana u godini nastupa nešto mirniji period koji provodim uglavnom kod kuće uz svoje najdraže. Naravno, obaveze ne jenjavaju jer sledi generalno spremanje stana i priprema (previše) hrane za Badnji dan, Božić, slavu... Dva dana slave da budem preciznija. Ipak, to su oni slatki trenuci koje provodim sa mamom u kuhinji spremajući kolače i razne salate. Januar je definitivno mesec posvećen posebnim trenucima sa porodicom i možda mi je zato toliko drag.
  Želela sam da vam prenesem deo te januarske atmosfere u mom još uvek ukrašenom domu kada je nemoguće biti gladan, jer se stalno nešto sprema i trpeza je uvek puna. Od grickalica do slavskog kolača. A televizor stalno upaljen i gledaju se uglavnom dečiji filmovi koji mene i mog brata uvek vrate u detinjstvo...


    The only green thing I like :)
Muppets and HP
   Kada se prikazivao prvi film o dečaku čarobnjaku, bila sam dete i potpuno opčinjena pričom! Tada mi je brat obećao da ćemo sve delove gledati zajedno u bioskopu, što je postalo neka vrsta naše tradicije i zaista sam volela to. Onda sam prevalila 18 godina i bilo mi je glupo da ovako 'matori' idemo u bioskop da gledamo Potera. Zato postoji HBO :) Gomila grickalica i zvuk pojačan toliko da ne znam kako se komšije nisu žalile (mama nas je stalno opominjala) - pravi ugođaj za gledanje filma, zar ne?
Ponosna na mamin slavski kolač :) Mesto je našla i moja buduća diploma ako je vidite desno od ptičice...

Kako vi provodite januar?