Sunday, August 11, 2013

Beauty talk #2

Savršen ten. Želja većine, ispunjen san malobrojnim srećnicama. Zato postoji šminka koja nam može pomoći da u bitnim trenucima postignemo upravo to - dobar ten i ujedno podlogu za ostale proizvode, senke, rumenila itd.
Danas sam rešila da vam pokažem šta ja koristim i u kojim situacijama, kao i da vam preporučim one najbolje proizvode i napomenem čega se treba kloniti. Pa da počnemo...


Sve je počelo od MaxFactor podloge Lasting performance. Savršeno pokriva, još bolje koža upija podlogu i ima dovoljno nijansi da uvek nađem onu koja mi odgovara. Ima samo jednu manu- zapušava pore i koža ne može da diše, pa se usled svakodnevnog korišćenja stvaraju akne i mitiseri na licu. Dakle možete ga koristiti samo u nekim specijalnim prilikama kada vam je potrebno dobro pokrivanje, nikako svakog dana inače ćete bespotrebno sebi stvoriti problem. Verujte mi, ovo sam naučila na teži način. :)

Sledeći proizvod koji sam probala bio je iz kompanije Artdeco, ali je potrošen pre nekoliko meseci, pa ga zato nema na fotografiji. Ne sadrži ulja, što je dobro za moju kožu, ali nema baš besprekornu moć pokrivanja i malo se teže razmazuje. Probala sam i bolje i lošije. Verovatno ću mu se vratiti u nekom trenutku, ali za sada istražujem druge opcije, jer znam da to nije najbolje što mogu pružiti svom licu. Inače, ako nekoga zanima cena je oko 2600 dinara (30ml) u Jasmin parfimerijama.

U međuvremenu mi se lice oporavilo od prve pomenute podloge, a stigli su i prvi topli dani, pa sam rešila da probam toliko reklamiranu BB kremu. Odem u Jasmin, kad tamo - Deborah BB cream 5in1 na akciji. Baš u pravo vreme! Kupim ja, probam... Velika je razlika u odnosu na klasičan tečni puder u smislu pokrivanja, ali sam tada mogla da se pomirim sa tim. Savršena dnevna varijanta za tople dane kada ne želite ništa teško na svom licu. Uz to, zaista funkcioniše kao balzam i neguje kožu, lako se razmazuje jer je dosta tečno. Ima moju preporuku!

Potom sam za potrebe proslave venčanja kupila Bourjois 123 perfect. Razlog je bio što navodno savršeno matira lice. Taj detalj mi je bio neophodan, jer mi se čelo brzo masti, a kada idete na takav događaj poslednje što želite jeste da vam lice sija (ne na onaj lep način). Moram reći da sam bila veoma razočarana. Ne toliko matiranjem, koliko celokupnim utiskom. Kako je vreme odmicalo, tako sam bila sve više ljuta na sebe što sam kupila neproveren prozvod.

Baš nekako u to vreme sam počela da pijem kortikosteroid (prednison) koji mi je uništio lice. Akne su se pojavile na celom licu! Malo je reći da sam bila u potpunom šoku i depresiji jer nisam znala kako da izađem na kraj sa tim. Rečeno mi je da će se sve povući čim prestanem da pijem lekove. Problem je bio što se to moglo desiti i za pola godine, a to je već previše dug period da bih se ja krila u kući, zar ne? Čekale su me brojne obaveze i ostajanje u kući nije bilo opcija. Zato sam po preporuci šminkerke kupila Revlon colorstay koji je idealan za kožu koja se lako masti i fenomenalno pokriva. Cena sitnica - oko 1500 dinara. Zaista sitnica ako tako deluje, mislila sam. Kupila, probala i... Podeljena osećanja. Sa jedne strane ovaj puder zaista super pokriva i koža se ne masti, dugo ostaje na mestu. Sa druge strane, nema pumpicu pa je jako teško dozirati pravu količinu i stvara neprijatan ose'aj težine, posebno u ovim letnjim danima.

Ukoliko imate podlogu poput moje Bourjois koja ima slabu moć pokrivanja, predlažem kombinaciju sa sledećim proizvodima:

Fenomenalan korektor iz Oriflame-a. Moj je već prilično istrošen, a vi pronađite u susedstvu Orf konsultanta i poručite, nećete se pokajati.

Nešto novo, kupljeno pre nekoliko dana. Mac studio fix.

Mac studio fix

MaxFactor puder u prahu kao završnica - savršen za matiranje i postojanost šminke.

Avon bronzing kuglice - obožavam ih! Nisu skupe i traju veoma dugo


No comments:

Post a Comment